Geschiedenis en Missie

Meunier : Geschiedenis en Missie

MECAWA zorgt voor een oplossing op maat. Door onze directe en persoonlijke samenwerking kunnen we snel inspelen op uw behoeften.

Onze missie is gebaseerd op de volgende waarden:

 - Team: een respectvolle samenwerking waarbinnen iedereen zich kan ontwikkelen.
 - Toegevoegde waarde: een toegevoegde waarde geven aan onze externe en interne partners.
 - Engagement: verantwoordelijkheid opnemen en met integriteit handelen.

 

Ons bedrijf in enkele cijfers:

  • 4500 m² productie-atelier
  • Certificaten: ISO 9001 (kwaliteit) EN 15085 klasse 2 (solderen).
  • Een studiebureau dat een oplossing op maat voor u uitwerkt.
  • Een team van gespecialiseerde verkopers met technische achtergrond.
  • Een geïntegreerde logistiek.
  • Een kwaliteitsverantwoordelijke die het goede verloop van uw project waarborgt.
  • Een team van 30 mensen tot uw dienst.

Meunier Group is in 2004 ontstaan uit de fusie van EMEGA (fabricatie van beschermingskasten en -cabines); installatie, onderhoud en hernieuwing van hoogspanningscabines), BUHLER (distributie van industriële benodigdheden) en DOUDOUX (scharnieren, beugels, sloten, ...). Deze bedrijven hebben hun middelen gebundeld in een industrieel bedrijf op de site te Momignies.

Een beetje geschiedenis:

DOUDOUX: Dit bedrijf was gespecialiseerd in de fabricatie van bevestigings- en sluitingssystemen, vooral bestemd voor de spoorwegsector.

BUHLER: In 1946 richtte Antoine Buhler een bedrijf op waarvan de activiteiten bestonden uit de invoer en distributie van industriële benodigdheden. In de loop van de jaren heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in klem- en afdichtingsprofielen evenals in bevestigings- en sluitsystemen.

EMEGA: Sinds 1970 is EMEGA actief op de domeinen van elektromechanica en de productie van cabines. Haar activiteiten steunden dus op twee pijlers: het fijne plaatwerk en industriële elektrische hoog- en laagspanningsinstallaties.

 In 2004, bij de verhuis naar onze site te Momignies, werd een moderne productie-eenheid opgericht dat een breder gamma en geïntegreerde elektromechanische oplossingen aan onze klanten bood.

Deze afdeling heeft zich snel ontwikkeld dankzij de vaardigheden van een professioneel team dat zich in 2006 bij Meunier Group heeft aangesloten en dat actief is in de sector van de ontwikkeling van machines en elektromechanische producten. Hierdoor kunnen we u op dit ogenblik toegepaste sleutel-op-de-deur oplossingen voorstellen voor het merendeel van de industriële spitssectoren.

Eind 2014 heeft Meunier Group beslist haar activiteiten terug vooral op haar kernactiviteiten te richten: de studie, ontwikkeling en productie van mechanische soldeeroplossingen om aan de groeiende vraag van haar partners op het gebied van spoorwegen en energie te beantwoorden. De afdeling “ABuhler” die industriële accessoires aanbiedt, werd ook versterkt.